Sustainable development goals

Work in progress
Jehuda is gestart met het aanleggen van een beeldentuin met als uitgangspunt de 17 Sustainable Development Goals (SDG, Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen). Deze doelen zijn in 2015 door de Verenigde Naties vastgesteld als de nieuwe mondiale duurzame ontwikkelingsagenda voor 2030. Ze worden gepromoot als de wereldwijde doelstellingen voor duurzame ontwikkeling. Door er als kunstenaar op te reageren met beeldend werk hoopt zij deze goals onder de aandacht te brengen en anderen aan te sporen er op hun manier weer op te reageren.

Buurtbewoners is gevraagd om het schone, transparante plastic, dat van hun boodschappen afkomstig is, te bewaren voor de projecten: “Ode aan de neushoorn” en “Plastic Moestuin”. Vanaf april 2021 is de hoeveelheid plastic dat aangebracht is door de buurt één garagebox vullend.

SDG 13&15 Leven op het land
De neushoorns worden met uitsterven bedreigd, niet alleen omdat het leefgebied verandert door klimaatopwarming en het voor de neushoorn moeilijker wordt om aan zijn voedsel en nodige drinkwater te komen, maar ook doordat de hoorn van de neushoorn heel waardevol is, waardevoller dan goud. De neushoorn wordt gestroopt voor het maken van medicijnen in China.

SDG12 Verantwoorde consumptie
Een plasticvrije wereld. Van al het verzamelde plastic zal een moestuin worden aangelegd. De buurtbewoners kunnen komen kijken hoe hun plastic in de moestuin is gegroeid en kunnen hun eigen plastic in de vorm van een plant kopen en mee naar huis nemen.